Betaal nu minder belastingen en ontvang straks meer pensioen.

Het wettelijk pensioen zal een pak lager liggen dan uw laatste loon. Een dikke tegenvaller wanneer u dan juist van het leven wenst te genieten. En de situatie zal in de toekomst zeker niet verbeteren (steeds kleiner actievere groep mensen die voor de gepensioneerden zullen kunnen bijdragen). U neemt nu best het hef in eigen handen. Starten met pensioensparen is een eerste stap in de goede richting.

Kent u pensioensparen?  Met pensioensparen zet u jaarlijks een som geld opzij. Dat doet u tot uw pensioenleeftijd. U kan jaarlijks een wettelijk vatsgesteld maximum bedrag sparen via pensioensparen. Dit bedrag is momenteel bepaald  op 940 euro per jaar, per persoon (inkomstenjaar 2017).

Naast een rendement op de gestorte premies, geniet u jaarlijks van een belangrijk fiscaal voordeel: een belastingvermindering van 30% (+ gemeentebelasting) van de betaalde premie. Om te genieten van dit fiscale voordeel moet uw contract een minimumlooptijd van 10 jaar hebben.

De fiscus beloont uw spaarinspanningen met een behoorlijk belastingvoordeel:

  • De fiscus betaalt u 30%, verhoogd met gemeentetaks, terug via een belastingvermindering bij uw jaarlijkse afrekening.
  • Op uw zestigste betaalt u slechts 8% taks op uw bijeengespaarde kapitaal. Alle stortingen die u na uw zestigste verjaardag doet, blijven fiscale voordelen opleveren, maar u betaalt er geen eindbelasting meer op.
  • U betaalt geen premietaksen.

Hoe starten? Neem vandaag contact op met ons kantoor, we helpen u graag verder!